zona soci@s

ASSOCIACIÓ PROFESSIONAL D'IL·LUSTRADORS DE VALÈNCIA

ASSOCIACIÓ PROFESSIONAL D´IL·LUSTRADORS DE VALÈNCIA

Actualitat > Exposicions

L'Associació participa o recomana al llarg de l'any gran nombre d'exposicions a les quals no heu de deixar d'acudir. Consulta aquesta secció per a saber quan tindran lloc.

del 09 de novembre de 2016 fins al 16 de febrer de 2017

Il·lustre anecdotari. Bases exposició APIV 2017 - 20è Aniversari

En 2017, APIV compleix 20 anys des de la seua refundació -després d'alguns anys sense activitat- en 1997. Dues dècades defensant els drets dels i les professionals de la il·lustració gràfica, lluitant per la dignificació del sector i visibilitzant el treball dels nostres associats i les nostres associades.

Un cinquè de segle creient fermament en l'aforisme popular de “la unió fa la força” i constatant la meditació de John Donne de “cap home [ni dona] és una illa” sinó “una peça del continent, una part del tot”: les males pràctiques, les condicions abusives, els pressupostos indignes que un/a accepta afecten també a la resta de professionals de la mateixa manera que els assoliments individuals i els avanços en el reconeixement dels drets que cadascun/a aconsegueix, són una victòria de la qual es poden alegrar la resta de companys i companyes.

Sovint escoltem el cloqueig que aquesta, la nostra, és una professió molt solitària. La solitud, la falta de comunicació, d'intercanvi d'informació i d'experiències ens fa febles i vulnerables per als qui tracten d'aprofitar-se del desconeixement, de la inexperiència o de la il·lusió d'aquelles persones que comencen la seua marxa professional. Combatre aquesta solitud i aquesta indefensió és, sense cap dubte, la pedra angular, la raó de ser, el leitmotiv d'una associació professional. No en va homenatgem en el nostre subtítol la “vida i extraordinàries i portentoses aventures de Robinson Crusoe de York, navegant”, com a paradigma de la solitud exacerbada (físicament i espiritual) i de l'ànsia per tornar a la vida col·lectiva.

Un lloc en el qual alimentar-se de l'experiència dels i les que ens van precedir, que van aplanar el camí, que ens puguen servir de referent, d'agafador, de far. Un espai en el qual els talents emergents i aquells que comencen la seua marxa en el terreny de la il·lustració i el còmic (en la compartició gràfica de les idees, en definitiva) contagien als seus predecessors d'una saba nova, de nous llenguatges i referents, de noves maneres de fer i de territoris inexplorats.

Un masteler al qual lligar-se i fer oïdes sordes davant els cants de sirena: “no et podem pagar però et farem promoció”, “col·labora en aquest projecte i intentarem pagar-te en el següent”, “açò ho veurà molta gent i et plouran les ofertes” o, el més bast de tots, “si no ho fas tu, ja trobarem a algú que ho faça”.

El que proposem és que, aquells i aquelles que vulgueu participar, escrigueu i il·lustreu una anècdota (satírica o no) que us haja succeït al llarg de la vostra trajectòria (o que sapieu de bona tinta) o bé una reflexió sobre les diatribes, nyic-i-nyacs de la professió.

BASES DE PARTICIPACIÓ

1. Podran participar totes les persones associades a APIV. Així mateix, la junta directiva podrà convidar a professionals de la il·lustració gràfica i el còmic d'àmbit nacional o internacional amb la finalitat d'ampliar la visió de la professió en altres territoris.

2. El tema seleccionat serà lliure, sempre que estiga relacionat amb l'objectiu d'aquesta exposició: reflexionar i visibilizar els secrets i reivindicacions de la professió de la il·lustració gràfica.

3. L'obra enviada haurà de constar d'una única imatge que il·lustrarà lliurement l'anècdota o reflexió narrada per cada autor/a. La il·lustració no haurà d'incloure el text escrit de la
narració, doncs aquest anirà imprès de manera independent. En el cas de participar amb una pàgina de còmic o tira, sí es podrà incloure el text dins de la imatge i/o, si es vol, complementar aquest còmic amb un text escrit a part.

4. IMPORTANT: cada participant haurà d'enviar un text escrit i una il·lustració, tots dos de la seua autoria. Tots els textos seran revisats per un corrector d'estil, amb la finalitat
d'unificar-los en la mesura del possible. Recomanem, per qüestions legals, evitar l'ús de noms propis reals de persones i/o empreses en aquells textos que pogueren considerar-se
injuriosos o gratuïtament insultantes. En qualsevol cas, APIV no es farà responsable de les opinions abocades pels i les participants.

5. Les il·lustracions dels i les sòcies de APIV, així com de les persones convidades, formaran part de l'exposició física que tindrà lloc en la Fira del Llibre de València de 2017. Així mateix, si és possible, s'editarà un llibre amb els continguts d'aquesta exposició.

6. Cada il·lustrador/a podrà participar amb un únic text i una única obra. El text haurà de tenir una extensió màxima de 2.000 caràcters amb espais. La il·lustració haurà de tindre una grandària de 30 x 30 cm, deixant 3 mm de sang en cada costat del paper.

7. La tècnica serà lliure i les il·lustracions hauran d'estar realitzades en bitò: negre + Pantone 485 C.

8. Els materials hauran de ser enviats en dos arxius: un) el text guardat en format .TXT o .RTF i dos) la il·lustració en alta qualitat EPS o PSD (en dos canals), a 300ppp de resolució.

9. Les obres hauran de ser enviades a expo@apiv.com, EXCLUSIVAMENT a través del sistema d'enviament d'arxius WeTransfer (www.wetransfer.com) indicant en el camp de
missatge: “ANECDOTARI + nom o pseudònim del/la il·lustrador/a”.

10. A més del text i la il·lustració, s'haurà d'adjuntar un altre arxiu de text en .TXT o .RTF incloent:

- Nom o pseudònim de l'il·lustrador/a

- Títol

- Correu electrònic (només si el/la il·lustrador/a vol que aparega al costat del seu nom en la cartela)

- Pàgina web (només si el/la il·lustrador/a vol que aparega al costat del seu nom en la cartela)

11. La data límit IMPRORROGABLE serà el dijous 16 de febrer de 2017 a les 00:00h.

Descarrega les bases, ací http://bit.ly/2ff5nL8 (valencià) i ací http://bit.ly/2eCYj6W (castellà)
Manual 'Com fer un bitò' http://bit.ly/2eTUOdc

L'Associació Professional d'Il·lustradors de València (APIV) des de la seua refundació en 1997, representa, gestiona, fomenta i defensa els interessos comuns del gremi professional d'Il·lustradors, a més de promoure i dignificar aquesta professió d'Il·lustrador. És un lloc de trobada per a tot aquell interessat i interessada en la il·lustració.

Localiza APIV en Google Maps ©Lacomunicación
Comunicación y marketing online