zona soci@s

ASSOCIACIÓ PROFESSIONAL D'IL·LUSTRADORS DE VALÈNCIA

ASSOCIACIÓ PROFESSIONAL D´IL·LUSTRADORS DE VALÈNCIA

del 01 fins al 19 de desembre de 2014

Antonio Machado visita Castelló

L’Escola d’Art i Superior de Disseny de Castelló serà l'espai en el qual es podrà visitar l'exposició “Yo voy soñando caminos” en commemoració del 75 aniversari de la mort d'Antonio Machado. En l’acte es presentarà la carta d’intencions signada entre APIV i l’EASD de Castelló que reflexa tota una sèrie d’activitats i col·laboracions que s’han iniciat aquest curs. Aquesta mostra ha estat organitzada per l’Associació Professional d’Il•lustradors Valencians i l’EASD, en ella 73 il·lustradors recorden la figura del poeta, entre els quals es troben autors de prestigi com entre altres Pablo Auladell, Paco Giménez, José Luís Ágreda, Miguel Ángel Giner, Cristina Durán, Carlos Ortín, Aitana Carrasco i un llarg etcètera.

La inauguració serà el dia 1 de desembre a les 17:30 h i la mostra estarà exposada fins al dia 19 i en ella col·labora la Diputació de Castelló. La mostra va estar present en la 49 Fira del Llibre de València i en la localitat francesa de Collioure, localitat de defunció del poeta en l'exili, dins de les Dexièmes Journées Machado organitzades per la Ville de Collioure, la Fondation Antonio Machado i la Red de Ciudades Machadianas. 

Molts són els homenatges que el gran poeta espanyol Antonio Machado ha rebut en aquest any en el qual es commemoren els 75 anys de la seva defunció: s’ha pogut gaudir de recitals poètics, edicions especials de les seves obres, estudis universitaris… Però si hi ha un art tan allunyat en aparença de la lírica com a proper en la seva essència, aquest és la il·lustració gràfica. Tota la capacitat de suggeriment, la musicalitat, la subtilesa, la màgia que tanquen les paraules en un vers, troben el seu equivalent en aquesta imatge estàtica que reflecteix un concepte, una idea, amb prou feines amb unes línies o unes taques de color precises i plenes de sensibilitat.

Per aquesta raó, perquè la interpretació gràfica dels bells versos de *Machado aporta una visió nova, original i rica, s'ha produït aquest agermanament entre poesia i il·lustració amb motiu de la celebració d'aquesta efemèride tan rellevant en l'àmbit de la cultura.

Aquesta exposició col·lectiva està basada en la interpretació gràfica de de l'obra lírica d'Antonio Machado. Més de 70 il·lustradors fan seus els versos del poeta per convertir les seves paraules en riques imatges, aportant noves lectures i suggeridores metàfores visuals. Per a més informació:

Associació Professional d’Il•lustradors Valencians 96 3913854


L'Associació Professional d'Il·lustradors de València (APIV) des de la seua refundació en 1997, representa, gestiona, fomenta i defensa els interessos comuns del gremi professional d'Il·lustradors, a més de promoure i dignificar aquesta professió d'Il·lustrador. És un lloc de trobada per a tot aquell interessat i interessada en la il·lustració.

Localiza APIV en Google Maps ©Lacomunicación
Comunicación y marketing online